Door Filip Dewaele, 5 maart 2023


Voor yoga is het belangrijk om comfortabele kleding te dragen die je bewegingsvrijheid niet beperkt. Hier zijn enkele suggesties voor geschikte kleding:

  1. Yoga leggings of sportbroek: Kies voor broeken die rekbaar zijn en voldoende bewegingsvrijheid bieden, zoals yoga leggings, sportleggings of losse sportbroeken.
  2. Yoga top of T-shirt: Draag een comfortabel en ademend shirt of top dat je gemakkelijk kunt bewegen. Vermijd te strakke kleding die je ademhaling belemmert. en let op een hoogaansluitend model.
  3. Sport-bh: Voor vrouwen kan het dragen van een goede sport-bh zorgen voor de juiste ondersteuning tijdens yogahoudingen.  Wij zijn fan van soft-revolt.
  4. Sokken: Yoga wordt meestal beoefend op blote voeten, omdat dit zorgt voor een betere grip op de yogamat. Je kunt echter antislip-yogasokken overwegen als je extra grip wilt of als je het prettiger vindt om iets op je voeten te dragen.
  5. Haaraccessoires: Als je lang haar hebt, is het handig om een haarband, elastiekje of haarspeldjes bij de hand te hebben om je haar uit je gezicht te houden tijdens de yogales.
  6. Sieraden: Het is raadzaam om sieraden zoals kettingen, armbanden en grote oorbellen af te laten tijdens de yogales. Dit voorkomt dat ze in de weg zitten of kunnen blijven haken.

Voor kinderyoga is het belangrijk dat kinderen comfortabele kleding dragen waarin ze vrij kunnen bewegen, zoals sportkleding. Geen rokken en schone kleedjes, geen jeansbroeken! Alles wat je zelf niet zou dragen voor yoga doet je ook niet aan voor je kind.  Voor de jongere kinderen is een pyjama ook helemaal goed om yoga te doen (geen slaapkleedje natuurlijk

Kauwgom, snoepgoed, speelgoed en gsm's horen niet thuis op de yogamat

FAQ tags